Könyvek

Krisztus hadvezére I.-II.
Jolanta Sosnowska

Krisztus hadvezére I.-II.

A négy részesre tervezett életrajzi könyv első két kötete jelent meg az Alapítvány támogatásával és a Napkút Kiadó gondozásában.

Megnézem
A növények hallgatása
Wisława Szymborska

A növények hallgatása

A Kilátás porszemmel és a Csodák vására kötetek után jelent meg a Nobel-díjas lengyel költő verseit tartalmazó kötet 2021 júniusában.

Megnézem
Emberként az embertelenségben
Kiss László

Emberként az embertelenségben

Megjelent Kiss László: „Emberként az embertelenségben” című könyve, amely bemutatja a lengyel menekültek magyarországi befogadását és az utókor főhajtását a humanitárius segítők helytállása előtt.

Megnézem
Mese a Visztuláról
Magdalena Zarębska

Mese a Visztuláról

Papírszínház-mese 6 éves kortól. A mese bemutatja Lengyelország leghosszabb folyóját, a Visztulát és annak útját a születésétől kezdve, egészen a Balti-tengerig. Megismerteti Lengyelország földrajzi, történelmi nevezetességeit és érdekes legendáit Varsó születésérôl, a Pokol Kapujáról, sőt Wawel sárkányáról is. A kiadvány megjelenését a Wacław Felczak Alapítvány támogatta.

Megnézem
Solaris
Stanisław Lem

Solaris

Újabb lengyel mű a POKETzsebkönyvek között, sorban a harmadik. Lem legismertebb műve az eredeti - Murányi Beatrix-féle - fordítással és a könyv nagykövetének, Barabási Albert Lászlónak a hálózati ábráival jelent meg a POKET zsebkönyvek kínálatában az Alapítvány támogatásával.

Megnézem
A titkok titka
Gregorz Górny és Janusz Rosikoń

A titkok titka

Két kiváló lengyel férfiú, Grzegorz Górny író és tudósító, valamint Janusz Rosikoń fotóművész nyomozó munkájának gyümölcse ez a könyv. Együtt indultak útnak hét európai helyszínre, hogy összegyűjtsék az ott végbement eucharisztikus csodákra vonatkozó dokumentumokat. Kutatásaik során az emberi értelemhez kihívást intéző tüneményeket vizsgálják és tárják az olvasó elé, gyönyörű fotókkal illusztrálva.

Megnézem
Szedd össze magad
Anna Krzton

Szedd össze magad

Vívódások, szerelmek, kétségbeesések jelennek meg Anna Krztoń keményborítós képregényében, mely három barátnő, Iga, Asia és Ania történetét meséli el az olvasónak.

Megnézem
A hágó
Ősi János

A hágó

A történet az első világháborút idézi meg fordulatos történelmi eseményeken és megrázó személyes sorsokon keresztül.

Megnézem