Olga Tokarczuk

Nyughatatlanok

Az elmúlt évek egyik leghíresebb és legszélesebb körben vitatott és méltatott nagyregénye Hermann Péter fordításában és a WFA támogatásával jelent meg 2021-ben.

A könyv Lengyelországban Nike-díjat, Nagy-Britanniában "Man Booker International" díjat nyert el. A szerző 2019-ben megkapta az Irodalmi Nobel-díjat, Bizarr történetek című könyve szintén az Alapítvány támogatásával jelent meg magyarul korábban.

Olga Tokarczuk könyvének hősei nomádok, örök utazók. Nők, akik tartalék fogkefét hordanak kézitáskájukban arra az esetre, ha sürgősen útra kell kelniük, és férfiak, akik tíz perc alatt képesek utazásra készen összepakolni minden holmijukat. Saját határaikon túllépő figurák, akikkel együtt a Világegyetem végtelenségét élhetjük át, amíg tart az utazás.
Ez a regény egyszerre szól az emberi testről, az életről, a halálról, a mozgásról és a vándorlásról. 

Mások így írtak a könyv elolvasását követően a műről: 

"Eredeti, szenvedélyes és remekül megírt." (Le Figaro)


"Európa szállodái jól tennék, ha minden éjjeliszekrényen tartanának egyet ebből a könyvből. Nem tudok ennél a könyvnél jobb útitársat elképzelni ezekben a viharos, fanatizmussal teli időkben." (The Guardian)

 

Olga Tokarczuk, aki végzettsége szerint pszichológus, az egyik legolvasottabb lengyel író, könyvei 34 nyelven jelentek meg ezidáig.

A Nyughatatlanok online többek között az alábbi helyeken vásárolhatók meg>>