Munkatársak

Dr. Gerencsér Tibor

Dr. Gerencsér Tibor

Igazgató
Történész, polonista, az MTA Magyar–Lengyel Történész Vegyes Bizottságának tagja. Doktori tanulmányait az ELTE Művelődéstörténeti Tanszékén folytatta, disszertációját a két világháború közötti magyar–lengyel kulturális kapcsolatokról írta. Korábban több évig élt Varsóban, ahol az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózatánál dolgozott. Kutatásai során főként diplomáciatörténettel és emlékezetpolitikával foglalkozik.
Zobolyák Róbert

Zobolyák Róbert

Igazgatóhelyettes
A WFA igazgatóhelyettese több éves közigazgatási munka után döntött úgy, hogy szívesen kamatoztatná a civil szektorban is korábban megszerzett tapasztalatait. Jelenleg alapvetően a WFA pályázataival, az ezekhez kapcsolódó alapítványi támogatásokkal, valamint a különböző alapítványi projektek koordinációjával és megvalósításával foglalkozik.
Molnár Péter

Molnár Péter

Kommunikációs munkatárs
Kommunikációs munkatársunk, egyben az Alapítvány adatvédelmi tisztviselője sokrétű hazai és spanyolországi tanulmányokat követően a (közösségi) médiában szerzett tapasztalatokkal érkezett a WFA-hoz. Sokakhoz hasonlóan ideje nagy részét a közösségi oldalakon tölti, ám szórakozás helyett kommunikációs kihívásokért görget mindig egyre lejjebb és lejjebb.
Zöldy Áron

Zöldy Áron

Projektmenedzser
Projekt menedzserünk polonisztikát végzett, majd multinacionális cégeknél, köztestületeknél és a kulturális diplomácia területén készült a Felczak Alapítvány jelentette kihívásokra. Ideje nagy részében pályázatokat adminisztrál és a kollégák hiányos lengyel könnyűzenei-műveltségét pótolja, de szíve titkon az irodalomért dobog.
Vas Viktória

Vas Viktória

Szakmai munkatárs
Már majdnem befejezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar és művészettörténet szakát, amikor rájött, hogy mégis a lengyel kultúráért dobog a szíve. Azóta ugyanitt elvégezte a lengyel szakot, jelenleg kortárs lengyel irodalomból doktorál. Az ösztöndíjak ügyintézése terén szerzett tapasztalatai mellett magabiztos lengyel-tudásával erősíti az iroda csapatát.
Polyákné Magdolna

Polyákné Magdolna

Pénzügyi munkatárs
Pénzügyi munkatársunk több mint 40 évig dolgozott a FŐKERT Nonprofit Zrt. kötelékében. Kezdetben adminisztratív-, majd közgazdasági ügyintézőként, illetve ügyfélszolgálati referens munkakörben. Ezt követően társasházak ügyintézési folyamataiban vett részt. A Wacław Felczak Alapítvány csapatánál pénzügyi- és adminisztratív feladatokkal foglalkozik.
Felvidéki Eszter

Felvidéki Eszter

projektmenedzser
Hét évet élt Krakkóban, diplomáját a Jagelló Egyetem színháztudomány szakán szerezte. Több mint tíz éve foglalkozik kulturális programszervezéssel, kultúraközvetítéssel. Négy évig volt a Krakkói Magyar Centrum munkatársa, majd hazaköltözése után, 2010-2020 között a budapesti Lengyel Intézet kommunikációs munkatársa és irodalmi referense.