Kuratórium

Biernacki Karol

Biernacki Karol

Kuratóriumi elnök
A Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzuljaként sikeresen bekapcsolta a dél-alföldi régiót és szűkebb értelemben véve Szegedet a lengyel-magyar diplomácia vérkeringésébe. Polgári hivatása révén immár három évtizede a Csongrád-Csanád Megyei Levéltár elkötelezett munkatársa, amelynek igazgatói posztját 2008 óta tölti be.
fr. Cebula Paweł OFM Conv.

fr. Cebula Paweł OFM Conv.

Kuratóriumi tag
Minorita ferences szerzetespap. Közel negyedszázada él Magyarországon. A Szt. Maximilian Kolbéről Nevezett Lengyelországi Tartomány provinciális miniszterének magyarországi küldöttje. Félig litván származású, lengyel és magyar állampolgár. Szerzetesi és a lengyel-magyar kapcsolatok erősítéséért végzett szolgálatát 2014-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetéssel ismerték el.
Illés Pál Attila

Illés Pál Attila

Kuratóriumi tag
Történész, a Varsói Magyar Nagykövetség elsőbeosztottja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi karának oktatója. Kutatási területe a közép-európai identitás, kultúra, felekezeti viszonyok.
Mohay Gergely

Mohay Gergely

Kuratóriumi tag
Politológus, az EMMI Ifjúságügyi Főosztályán dolgozik. Célja, hogy a magyar fiatalok minél több valódi élményt szerezzenek Lengyelországról és a lengyelekről, és ez által erősödjön a két nemzet közötti barátság.
Rosonczy-Kovács Mihály

Rosonczy-Kovács Mihály

Kuratóriumi tag
A Nézőpont Intézet lengyel és olasz belpolitikával foglalkozó elemzője. Angol-olasz-történelem szakon végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Felsőfokon beszél még lengyelül és németül. Junior Prima-díjas népzenész hegedűs, a Hungarian FolkEmbassy zenekarvezetője, a Romengo zenekar tagja. Számos hazai és nemzetközi - köztük lengyelországi - kulturális program ötletgazdája és megvalósítója.

Felügyelőbizottság

Gedeon Márta

Gedeon Márta

Felügyelőbizottsági tag
Az egész felnőtt élete - mind a családban, mind a szakmájában (magyar tanítás a Varsói Egyetemen) - a lengyel-magyar barátság jegyében és szolgálatában telt és telik most is. Egyik legfőbb érdemének azt tartja, hogy sikerült megnyernie Jerzy Snopeket a magyar kultúra számára. Négy felnőtt gyermek édesanyja.
Deák Gábor

Deák Gábor

Felügyelőbizottsági elnök
A Lublini Katolikus Egyetemen, valamint a Krakkói- és a Wrocławi Közgazdaságtudományi Egyetemen tanult, külkereskedelmi szakirányon végzett. Két évtizeden át gyerekközösségeket szervező katolikus civilszervezetek vezetőségi tagja volt. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamara tanácsadó testületének tagja, a General Electric Gas Power globális beszerzője.
Mándli Klára

Mándli Klára

Felügyelőbizottsági tag
Mándli Klára az Országgyűlés Hivatalában Lengyelország és a németnyelvű országok belpolitikájával foglalkozik, korábban az Andrássy Egyetemen, Lengyelországban és Németországban tanult. Négy nyelven beszél felsőfokon.