Magdalena Zarębska

Mese a Visztuláról

Papírszínház-mese 6 éves kortól. A mese bemutatja Lengyelország leghosszabb folyóját, a Visztulát és annak útját a születésétől kezdve, egészen a Balti-tengerig. Megismerteti Lengyelország földrajzi, történelmi nevezetességeit és érdekes legendáit Varsó születésérôl, a Pokol Kapujáról, sőt Wawel sárkányáról is. A kiadvány megjelenését a Wacław Felczak Alapítvány támogatta.

A mese bemutatja Lengyelország leghosszabb folyóját, a Visztulát és annak útját a születésétől kezdve, egészen a Balti-tengerig. Megismerteti Lengyelország földrajzi, történelmi nevezetességeit és érdekes legendáit Varsó születésérôl, a Pokol Kapujáról, sőt Wawel sárkányáról is.

Megtudhatjuk, hogy milyen egy folyó természetrajza, hogy az ember miként él közelében, hogyan használja értékeit, és hogyan hat rá. Felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, mindezt játékosan és humorosan, hogy a gyerekek is könnyen megérthessék üzenetét.

A kiadvány megjelenését a Wacław Felczak Alapítvány támogatta, csak úgy mint egy másik papírszínház-mese, a Wawel sárkánya megjelenését, melyről ide kattintva olvashat többet


ILLUSZTRÁLTA
Karolina Szopa

KÖTÉS
kartonlapok

MEGJELENÉS
2021 nyár

OLDALSZÁM
21

SZERKESZTETTE
Csányi Dóra

ISBN
978-615-5649-81-3

FORDÍTOTTA
Körner Gábor