Andrzej Sapkowski

Maladie és más történetek

A nagy sikerű Vaják-sorozat szerzőjének novellás kötete 2022 októberében jelent meg Hermann Péter fordításában, a WFA támogatásával.

Andrzej Sapkowski lengyel fantasy író 1948. június 21-én született Lódz-ban. Sapkowski közgazdaságot tanult, majd mielőtt írásra adta volna a fejét, mint vezető vásárlói érdekképviselőként dolgozott egy külföldi kereskedelmi cégnél. Sapkowski első novellás kötete a witcher (lengyelül "Wiedzmin") 1986-ban került publikálásra, Lengyelország vezető fantasy irodalmi magazinjában, a Fantastykában. Sapkowski első novellás kötetét hatalmas sikerrel fogadták mind az olvasók, mind pedig a kritikusok. Sapkowski műveit lefordították: cseh, orosz, litván, német, spanyol, francia, szlovák és portugál nyelvekre.

A Maladie és más történetek című könyve a Gabo Könyvkiadó gondozásában jelent meg 2022-ben Hermann Péter magyar fordításában. A kötetben nyolc merész történet szerepel az író pályájának különböző szakaszaiból. Megtalálhatók köztük a fantasystorik, a sci-fik de a politikai témájú írások is. Érdekessége még a kötetnek, hogy valamennyi novellát az író vezeti fel, s beavatja az olvasót a műhelytitkokba és a történetek keletkezésének körülményeibe. 

A könyv online többek között itt szerezhető be>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cím: Maladie és más történetek
Szerző: Andrzej Sapkowski
Fordító: Hermann Péter
Kiadó: Gabo Könyvkiadó és Kereskedo Kft.
Oldalak száma: 360
Megjelenés: 2022. október 04.
Kötés: Kartonált