Jolanta Sosnowska

Krisztus hadvezére I.-II.

A négy részesre tervezett életrajzi könyv első két kötete jelent meg az Alapítvány támogatásával és a Napkút Kiadó gondozásában.

"A világ evangelizálásának újabb mozgalmas fejezetébe lép "Krisztus hadvezére" életútjának második kötete. A misszióknak egy időre gátat vetett a lengyel pápa ellen elkövetett merénylet. Gyógyulását követően ismét II. János Pállal járjuk a világot, még a polgárháborúval sújtott, igen veszélyes latin-amerikai és afrikai államokba, a más vallású ázsiai országokba, sok szigetre is eljutunk, nem beszélve a két lengyelországi zarándoklatról. Láthatjuk, hogyan hat a lengyel pápa személyisége nemcsak az egyes emberekre, hanem a világpolitikára is; neki köszönhetően ér békésen véget például a Falkland/Malvin-szigetek birtoklásáért támadt konfliktus és a Beagle-csatornáról folyó argentin-chilei szembenállás. Tanúi lehetünk annak, milyen nagy odaadással tevékenykedik a Szentatya minden háború lezárásán. "Fültanúi" lehetünk a legnagyobb politikusokkal, Ronald Regannel és Mihail Gorbacsovval folytatott beszélgetéseinek. Részt vehetünk az audienciákon a legszegényebb és teljesen ismeretlen, de nagyon érdekes emberekkel együtt. Elkísérjük a pápát, amikor nyaralni megy az Alpokba és a Dolomitokba, vele együtt csodáljuk a Mont Blanc t. Meghatottan figyeljük, mennyire a szívén viseli II. János Pál Lengyelország sorsát, hogyan reagál 1989-ben a fordulatot hozó "kerekasztalra". A szerző sok kulisszatitokról lebbenti fel a fátylat."


A könyvben hivatalos és teljesen magán jellegű felszólalások, valamint a pápa írásaiból vett számos, igen jó érzékkel választott idézet olvasható. E gondolatok ma is aktuálisak, mintha csak most elemezné Lengyelország helyét Európában és a világban, valamint az Egyházban. Nemcsak Szent II. János Pál életét ismerjük meg az életrjazi kötetet olvasva, hanem a tanítását is, ami sohasem lehet a múlté.

A Krisztus hadvezére egy gazdag, négy vaskos kötetre tervezett életrajz, melyben hatalmas illusztrációs anyag (a második kötetben 150 fényképpel), szép, világosan érthető nyelvezettel található. "Mindenkit magával ragadó, lenyűgöző időutazás II. János Pál korába."

Forrás: https://7books.hu/

Nyelv: magyar
Oldalszám: 432
Kötés: kemény kötés
EAN: 9786156409287
Azonosító: 329506