Witold Pilecki

Witold Pilecki lovassági kapitány auschwitzi jelentése

Az angol után második külföldi fordításként jelent meg a könyv magyarul, mely Witold Pilecki jelentésének második leiratából készült.

Az Alapítvány támogatásával jelent meg a Witold Pilecki lovassági kapitány auschwitzi jelentése című könyv, mely az angol fordítás után így a 2. külföldi fordítása lett ennek a nem mindennapi anyagnak, mely egy második lejegyzés, melyet Witold Pilecki akkor készített, mikor azt hitte, hogy az eredeti feljegyzései megsemmisültek. 

A kötet megjelenése kapcsán egy konferenciát is szervezett a két fordító, Biernacki Karol, a WFA kuratóriumának elnöke és munkatársa, Rotár Krisztina. Az 5 előadás keretén belül keresték a választ a rendezvény címét is adó kérdésre: Mit üzennek hőseink?, köztük Witold Pilecki lengyel katonatiszt.

Az előadásokat követő kerekasztal beszélgetésen elhangzott, hogy a könyv non-profit céllal jelent meg, és a szerkesztők célja, hogy minél több fiatal megismerkedhessen a nem könnyű, de annál fontosabb írással. Ennek érdekében iskoláknak, könyvtáraknak fogják eljutattni a könyv példányait. 

KAPCSOLÓDÓ:

2023. május 25. - Witold Pilecki kivégzésánek 70. évfordulója

https://www.magyarkurir.hu/hirek/mit-uzennek-hosok-lengyel-fuggetlenseg-napja-alkalmabol-szerveztek-konferenciat-szegeden