Andrzej Sapkowski

Narrenturm – Bolondok Tornya

Sorozatok Huszita-trilógia
Oldalszám 592
Kiadási év 2020
ISBN 9789635660193
Fordította Hermann Péter

A legendás VAJÁK-sorozat szerzőjének vadonatúj történelmi fantasytrilógiája a huszita háborúk idején játszódik.
 
A Huszita-trilógia az 1420-as és kora 1430-as években játszódik, elsősorban Szilézia és Csehország területén a huszita háborúk idején. Sapkowski művei elsősorban történelmi kalandregények, de a fantasztikus és misztikus elemek rendkívül realista és jól kidolgozott, késő középkori világba vannak beágyazva. A szerző kiterjedt történelmi tudása látványosan megmutatkozik a regényekben, és a kor emberének mágikus világképét ütközteti a realista háttérrel, a rá jellemző fordulatos cselekményszövés és humor mellett.
A Huszita-trilógia magyar megjelenése különösen fontos volt számunkra, és örülünk, hogy elhozhattuk a magyar olvasóknak. A Narrenturm, valamint a jövő év első felében érkező folytatás megjelenését a Wacław Felczak Alapítvány támogatta, az ő segítségükkel jelenhet meg most először magyarul ez a kiváló lengyel sorozat.
 
Bielaui Reinmart, akit Reynevannak is neveznek, rajtakapják egy lovag feleségével, és menekülni kényszerül a Sterza fivérek és az Inkvizíció elől. Miközben a husziták és a katolikusok között nő a feszültség, és különös, misztikus erők gyűlnek az árnyak között, Reynevan a Narrenturmban, a Bolondok Tornyában találja magát, abban a középkori őrültekházában, ahová a másként gondolkodókat és lázadókat zárják.

Reynevan számára megszökni a toronyból, kikerülni a csávából és megőrizni az ép elméjét nehezebbnek bizonyulhat, mint valaha is hitte...

„Cinikusan szellemes, remek történet, amelyet szinte szétfeszít a szex, a halál, a mágia és az őrület.” – Joe Abercrombie