Új pályázatok a wfa.hu-n

A kiírások között több olyan is van, melyekre most először van mód pályázni.

Olyan színes és változatos témák találhatók meg a pályázati kiírások között, mint mesterszakos és doktorandusz hallgatók, felsőoktatási intézményben tanulók képzése, kulturális és művészeti együttműködések, gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar–lengyel programok, a magyar–lengyel testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezések, lengyelországi osztálykirándulások, könyvkiadás és a két nemzet gazdasági, művészeti és egyéb szakterületen ápolt kapcsolatával összefüggő tudományos kutatások, de tovább bővült a zenei pályázatok köre is, a Felczak-lemezek pályázat mellett már elérhető a Felczak-koncertek is, mellyel magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel együttműködésben megszülető zenei programok és koncertek megvalósulásához kíván az Alapítvány hozzájárulni.

A Felczak-lemezek szakmai zsűrije idén is Harcsa Veronika Fonogram-díjas jazz-énekes, Rosonczy-Kovács Mihály lengyel–olasz politikai elemző, a WFA kuratóriumának tagja, Junior Príma-díjas népzenész, a Wacław Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője és Tóth Tibor, könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező. 

A pályázatok benyújtása kényelmesen, online az Alapítvány weboldalán keresztül lehetséges, a Felczak-lemezek és a Felczak-koncertek esetében 2022. március 15. 12 óráig, a Szárnyas Huszárok pályázat esetén 2022. május 4. 12 óráig, a többi pályázat esetében pedig 2022. március 7. 12 óráig.

Ismerje meg a pályázatokat!

Felczak-lemezek: Támogatás magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel zenei együttműködésben megvalósuló zenei albumok kiadására. A pályázatra idén is Prémium valamint Junior kategóriákban lehet jelentkezni természetes vagy jogi személyeknek. 

Felczak-koncertek: Új pályázat típus, mely magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel zenei együttműködésben megszülető zenei programok, koncertek megvalósítását kívánja támogatni. A pályázatra jelentkezhetnek természetes és jogi személyek is 2022. március 15. 12 óráig.

A Felczak-lemezek és a Felczak-koncertek 2022-es pályázatairól is beszélt a szakmai zsűri a január 31-i Felczak Műhely zenés rendezvényén, ahol több 2021-es Felczak-lemezek nyertes is ízelítőt adott magyar-lengyel vonatkozású albumából. Polonica Varietas: idén is meghirdetjük magyarországi középfokú oktatási intézmények számára a lengyelországi osztálykirándulások szervezését és lebonyolítását támogató pályázatunkat. A jelentkezéseket 2022. március 7. 12 óráig van mód beadni. További részletek itt>>

Mazurka: Pályázat lapkiadók számára lengyel–magyar vagy lengyel témájú tematikus lapszám megjelentetésére. Beadási határidő 2022. március 7. 12 óra. További részletek itt olvashatók>>

Tengerszem: Pályázat könyvkiadók számára, lengyel–magyar vagy lengyel témájú könyvkiadási tevékenység támogatására. További részleteket erről a pályázatról itt olvashat>>

Örökéletű Tölgy: E pályázat révén a felsőoktatási és tudományos intézmények, illetve kutatók, oktatók kaphatnak támogatást magyar–lengyel vagy lengyel témájú tudományos kutatási projektek támogatására. A beadási határidő 2022. március 7. 12 óra, pályázni jogi személyeknek és természetes személyeknek egyaránt lehetséges. 


Dwa Bratanki: Pályázat magyarországi települési önkormányzatok és magyarországi székhellyel rendelkező alap- és középfokú oktatási intézmények számára, melyek testvérvárosi/testvériskolai megállapodást írtak alá, vagy annak aláírására kötelezettséget vállalnak egy lengyelországi településsel vagy intézménnyel.

Alvó Lovagok: Szintén új pályázat, mely egyszer már kiírásra került, de a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt az Alapítvány visszavonni kényszerült. A pályázattal magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói számára kíván az Alapítvány támogatást nyújtani lengyelországi szakmai gyakorlatuk elvégzésére. A pályázatok benyújtása 2022. március 7. 12 óráig lehetséges. További részletek itt>>

Jagelló: Pályázat felsőoktatási intézmények doktorandusz hallgatói számára tanulmányi ösztöndíj igénylésére.

Piast: Pályázat felsőoktatási intézmények lengyel nyelv és irodalom mesterszakos (MA) hallgatói számára tanulmányi ösztöndíj igénylésére.

Sasfiókák: Pályázat magyarországi iskolák, települési önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek, hazai nemzeti park igazgatóságok számára, gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar–lengyel oktatási–művészeti–vallási és társadalmi, valamint környezetvédelmi projektek szervezésére és lebonyolítására.

Skamander: Pályázat egyházi és civil szervezetek, kulturális események szervezésével foglalkozó jogi személyek és települési önkormányzatok számára magyar és lengyel művészek, illetve kulturális szakemberek együttműködésének erősítésére.

Szárnyas Huszárok: Pályázat magyar állampolgárságú művészek támogatására lengyel vonatkozású tevékenységük megvalósításában. A pályázatok nyertesei egyben az Alapítvány ifjú nagykövetei is lesznek, erősítik a Wacław Felczak Alapítvány jó hírnevét, valamint előzetes egyeztetést követően közreműködnek annak rendezvényein és projektjeiben.

A pályázatok benyújtása online az Alapítvány weboldalán keresztül lehetséges az adott pályázat kiírásának végén elérhető linken. A Felczak-lemezek és a Felczak-koncertek esetében a beadás 2022. március 15. 12 óráig, a Szárnyas Huszárok pályázat esetén 2022. május 4. 12 óráig, a többi pályázat esetben pedig 2022. március 7. 12 óráig lehetséges benyújtani a pályázatokat.