LEM 100

Felczak Műhely és Poket zsebkönyvbemutató egy estén - Főszerepben Stanisław Lem

A Wacław Felczak Alapítvány Felczak Műhely sorozata 2021 elején indult azzal a céllal, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a magyar-lengyel gazdaság, kultúra vagy épp az oktatás területének érdekességeire, kapcsolódási pontjaira.

A Felczak Műhely hetedik beszélgetése egy nem akármilyen életmű ma is aktuális kérdéseire keresi a válaszokat szeptember 13-án 18 órától. Az író születésének 100. évfordulója alkalmából életéről, jóslatairól, a lengyel irodalomban elfoglalt szerepéről és arról, hogy mit jelent munkássága a ma embere számára, Jerzy Snopek lengyel nagykövettel, Képes Gábor költő, sci-fi íróval, és Nemere István író, műfordítóval fog beszélgetni az este moderátora, Dr. Lovászy László Gábor stratégiai elemző, jövőkutató, miniszteri biztos. 

Az est házigazdája Laurinyecz Imre a Wacław Felczak Alapítvány igazgatója lesz. A személyes részvétel regisztrációhoz kötött, ami szeptember 8-ig az alábbi űrlapon lehetséges>>

Felczak Műhely - LEM 100: a kelet-európai tudományos-fantasztikus irodalom óriása

Időpont: 2021. szeptember 13. 18 óra

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 77. II. emelet 13. (Regisztráció a személyes megjelenéshez szeptember 8-ig lehetséges ezen az űrlapon.) Online a Wacław Felczak Alapítvány Facebook oldalán keresztül lesz megtekinthető élőben az esemény. 

A 18 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést egy Poket zsebkönyv bemutató előzi meg. Az automatákból hozzáférhető könyvek között alapítványunk támogatásával hamarosan elérhető lesz Stanisław Lem legismertebb műve, a Solaris. Erről fog beszélni és felolvas a könyvből online úton Vecsei H. Miklós színész, a Poket alapítója.

A Solaris már a harmadik lengyel mű lesz a Poket zsebkönyvek kínálatában Andrzej Stasiuk - Hogyan lettem író és Piotr Szewc - Pusztulás című könyvei mellett. Az előbbi kötetről itt, a Pusztulás című könyvről pedig itt tudhat meg még többet. Mindhárom könyv megjelenését az Alapítvány támogatta.

Kapcsolódó hír:

A kerek évforduló alkalmából a lengyel Szejm korábbi határozata szerint 2021 Lem-év. Erről és az íróról további érdekességeket korábbi cikkünkben olvashat ide kattintva>>