Új pályázatok április 30-ig a wfa.hu-n

Április 30-ig lehet jelentkezni az Alapítvány zenei, könyvkiadási és tematikus folyóiratszámok támogatására kiírt pályázataira.

Új kategória a könyves pályázatok között

A lengyel–magyar vagy lengyel tematikájú kötetek magyar nyelven történő kiadását ösztönző Tengerszem pályázatunk ketté vált, mostantól külön kategóriában van mód gyermek- és ifjúsági könyvek kiadásának tervével jelentkezni az 1964 és 1976 között készült lengyel rajzfilmsorozatról, a Varázsceruzáról elnevezett pályázatunk révén.

A Varázsceruza pályázati kiírást itt találja>>

Varázsceruza - Zaczarowany ołówek

A lengyel rajzfilmsorozatot 1964 és 1976 között készítették Łódź városában, a Se-ma-for stúdióban. A történet középpontjában egy kisfiú és a kutyája áll, akik a kalandjaik során felmerülő problémákat egy bűvös ceruza segítségével oldják meg: amit a fiú a ceruzával rajzol, megelevenedik.

A varázsceruza két szereplőjének a szobra Łódźban. Kép forrása: Wikipedia Commons


Tengerszem pályázatunkkal továbbra is támogatni kívánjuk a lengyel–magyar vagy lengyel tematikájú kötetek magyar nyelven történő kiadását, ezáltal is elősegítve a lengyel kultúrát közvetítő tudományos, ismeretterjesztő és szépirodalmi művek magyarországi megjelenését és népszerűsítését.

A Tengerszem pályázati kiírás>>

Megnyílt a Mazurka pályázat is, amellyel szakmai és szépirodalmi folyóiratok lengyel-magyar vagy lengyel tematikus lapszámainak megjelentetéséhez kívánunk hozzájárulni.

A Mazurka pályázati kiírás>>

Kép forrása: unsplash.com


A zenei pályázatokat is várjuk

FELCZAK-LEMEZEK - A pályázat célja, hogy támogassa a magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel zenei összefogásban megvalósuló zenei albumok kiadását, ezáltal is inspirálva és erősítve a kétoldalú kulturális kapcsolatokat, kiszélesítve a két ország közötti zenei együttműködések körét. A pályázatok ezúttal is több kategóriában érhetők el. Várjuk a természetes- és jogi személyek jelentkezését prémium és junior kategóriákban.

A Felczak-lemezek PRÉMIUM pályázati kiírás jogi személyek részére>>

A Felczak-lemezek PRÉMIUM pályázati kiírás természetes személyek részére>>

A Felczak-lemezek JUNIOR pályázati kiírás jogi személyek részére>>

A Felczak-lemezek JUNIOR pályázati kiírás természetes személyek részére>>

2023-ban jelent meg Liszt Ferenc-díjas zongorista és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester Felczak-lemeze, amelyen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara is közreműködik. Kép forrása: Hungaroton

FELCZAK-KONCERTEK - A lemezek mellett magyar–lengyel színpadi produkciókat is támogatni kívánunk. E pályázat célja, hogy magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel zenei összefogásban megvalósuló koncerteket mutasson be a magyar és a lengyel közönségnek, önálló koncertek vagy koncertturnék formájában. E pályázatra is várjuk természetes- és jogi személyek jelentkezését is.

A Felczak-koncertek pályázati kiírás jogi személyek részére>>

A Felczak-koncertek pályázati kiírás természetes személyek részére>>

A pályázatokat online, a wfa.hu oldalon keresztül lehetséges benyújtani legkésőbb április 30. 15 óráig.