Online pályázati felülettel újít a Felczak Alapítvány

Több hónapos informatikai fejlesztést és előkészítést követően e-pályázatokkal folytatódik a lengyel-magyar barátság erősítése a Wacław Felczak Alapítványnál.

A Wacław Felczak Alapítvány működésének első két éve alatt 815 pályázati kérelmet regisztrált, amelyek papíralapú űrlapokon, emailben kerültek leadásra. Ez nem csak növelte a bürokráciát, hanem megnehezítette a környezettudatos, fenntartható adminisztrációt is. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy júliustól új korszak nyílik az Alapítvány és pályázóinak életében.

„Az e-pályázatok fordulópontot és minőségi változást hoznak az Alapítvány életébe.” – nyilatkozta Dr. Biernacki Karol, az Alapítvány kuratóriumának elnöke. „Az új online felületnek köszönhetően jelentősen egyszerűbb és kényelmesebb lesz a pályázatainkra való jelentkezés, hiszen a szükséges dokumentumok előkészítése után bárhonnan és bármilyen eszközről csupán néhány kattintást vesz igénybe a pályázati kérelmek benyújtása.”

Az Alapítvány vezetése a kezdetektől fogva korszerű, áttekinthető és felhasználóbarát pályázati felület kialakítására törekedett, hogy minél kevesebb akadályt gördítsen a jelentkezők elé. A törvényi kötelezettségek, az adatvédelmi előírások figyelembevétele mellett az online pályázati űrlapok nemcsak felgyorsítják a pályázás menetét, de a hibaüzeneteknek és kiegészítő funkcióknak köszönhetően tévedésmentessé is teszik a folyamatot.

„A formai hibás pályázatok aránya eddig sem érte el a 20 százalékot, az új felület kialakításakor mégis a legfontosabb szempont az volt, hogy felhasználóbarát oldalt hozzunk létre. Nincs szükség regisztrációra, a felület segítséget nyújt a kitöltésben, és csak a legszükségesebb dokumentumok feltöltéséről kell gondoskodniuk a pályázóknak. Ezért azt reméljük, mostantól még többen jelentkeznek majd a felhívásainkra.” – tette hozzá Dr. Biernacki Karol.

Az e-pályázatok egy gazdaságosabb és fenntarthatóbb fejlődési szakaszt hoznak az Alapítvány életébe 2020 júliusától. Az első tapasztalatok máris pozitívak. A pályázati felület 5 új kiírással debütált, amelyet már „tesztelnek” a felhasználók: az ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY (jogi- és természetes személyeknek), a JAGELLÓ, a PIAST, a VISZTULA és a SKAMANDER pályázatok együttes keretösszege megközelíti a 30 millió forintot.

A felsőoktatási kutatásokat támogató ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY pályázaton kívül az Alapítvány 4 új kiírással támogatja a lengyel–magyar kapcsolatok erősödését a koronavírus-válságot követően. A döntően fiataloknak szóló (ösztöndíj)pályázatokra akár már mobiltelefonon is leadhatóak a támogatási kérelmek az új online felületnek köszönhetően. Így az Alapítványnál még több pályázóra, még több sikeres kérelemre számítanak a jövőben.