Olga Groszek az Alapítvány meghívására Szegeden járt

A magyarul tanuló lengyel influenszer az Alapítvány meghívására néhány napot Szegeden töltött, ahol találkozott Biernacki Karollal, a WFA kuratóriumának elnökével, aki a Lengyel Köztársaság szegedi tiszteletbeli konzulja is. Olga már többször járt Magyarországon, de Szegedet még nem látta. Hogy mi tetszett neki legjobban Szegeden és hogy melyik az az étel, amit itt kóstolt életében először, többek között ez is kiderül a Szegeden forgatott videóiból.

Első videójában Szegeddel való ismerkedését láthatjuk, belvárosi sétája közben feltűnik a Szegedi Dóm, melyről Olga a Varsói Egyetem Magyar szakán már sokat tanult, de láthatjuk a Gróf-palota gyönyörű szecessziós stílusban emelt épületét is.

Második szegedi videójában az Alapítvány kuratóriumának elnökével, Biernacki Karollal találkozott, megnéztek együtt több magyar-lengyel vonatkozású emlékhelyet, a Szegeden található Alsóváros és a Tisza közt fekvő erdős területet, a Boszorkányszigetet, majd az Öreg Kőrössy Halászcsárdában ebédeltek, ahol Olga életében először evett halászlevet. Hogy ízlett-e neki a halászlé és hogy mi is a szegedi Boszorkánysziget legendája, kiderül a második videóból, mely az Alapítvány támogatásával készült.

Kapcsolódó hír:

2019-ben Henry Kettnerrel működött együtt az Alapítvány. A népszerű vlogger akkor Varsóba és a Hármasvárosba (Gdańsk, Gdynia és Sopot) látogatott el és készített csodás drónfelvételeket. Az alábbi videóban a lengyel fővárost láthatjuk egy különleges nézőpontból: 

A többi videót korábbi cikkünkben nézheti meg ide kattintva>>