Nyári műfordító tábor a szakma legjobbjaival Lakiteleken

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.

A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek magukban mai (horvát, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) és történelmi (lengyelek, csehek) szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt. A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával. A lengyel-magyar műhely vezetője Zsille Gábor József Attila-díjas költő lesz. 

Az alábbi linkre kattintva elérhetőek a tábort bemutató videók:

https://www.youtube.com/channel/UC4tBtehd-vl8ctfoQgV0XXQ

Jelentkezési határidő: 2021. június 28. A részvétel térítésmentes - csak a táborba történő utazás költségeit kell a résztvevőknek vállalniuk.  

A fordítótábor 2021. augusztus 16-22. között kerül majd megrendezésre a Lakiteleki Népfőiskolán.

További információkért, pályázati adatlapért és a jelentkezés részleteiért látogasson el a Lakiteleki Népfőiskola oldalára:

http://www.nepfolakitelek.hu/  

Kapcsolódó hír: 

A 2020-as Németh László műfordító tábor meghívottja volt a Wacław Felczak Alapítvány:

https://wfa.hu/aktualitasok/a-felczak-alapitvany-a-nemeth-laszlo-muforditoi-taborban