A Wacław Felczak Alapítvány közleménye

Új pályázati lehetőségek a lengyel–magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésére

Budapest, 2019. március 1., péntek (OS)

Kiírta legújabb pályázatait a lengyel–magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésére tavaly létrehozott magyarországi Wacław Felczak Alapítvány. Az Alapítvány elsőszámú célkitűzéseivel összhangban a pályázatok között ezúttal is nagy hangsúlyt kap a fiatalok támogatása.

A 2018 őszén első alkalommal meghirdetett, és nagy sikert aratott pályázatok közül idén tavasszal a pályázóknak ismét lehetőségük van a gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar– lengyel programok szervezését elősegítő „SASFIÓKÁK", valamint a lengyelországi osztálykirándulások indítását támogató „POLONICA VARIETAS" pályázatokon való részvételre. Szintén második alkalommal kerül meghirdetésre a testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezéseket támogató „DWA BRATANKI" pályázat, illetve a magyar–lengyel témájú tudományos kutatásokat segítő „ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY" című felhívás. Ezek mellett idén debütál a „SZENT KINGA GYŰRŰJE” című pályázat, amely a felsőoktatási vendégoktatók mobilitását kívánja elősegíteni lengyel–magyar viszonylatban.

A pályázatok együttesen közel 80 millió forint összértékben kerülnek kiírásra.

A pályázatok benyújtási határideje egységesen: 2019. március 22. 12:00 óra.

A pályázati kiírások az Alapítvány honlapján és hivatalos Facebook-oldalán, míg a teljes pályázati dokumentáció a Pályázatfigyelő oldalon érhető el az alábbi linkeken:

Honlap: https://wfa.hu

Facebook: https://www.facebook.com/felczakalapitvany/

Pályázati dokumentáció: http://www.pafi.hu/