A Wacław Felczak Alapítvány közleménye

Még 2 hétig lehet jelentkezni a Felczak Alapítvány első 2020-as pályázataira

Budapest, 2019. június 19., szerda (OS)

A hagyományos lengyel–magyar barátság és kulturális kapcsolatok elmélyítésére létrejött Wacław Felczak Alapítvány a 2019-es évben 10 féle pályázatot hirdetett meg összesen 13 alkalommal.

A MAZURKA pályázat a magyarországi és lengyelországi felsősoktatási intézmények számára került kiírásra lengyel–magyar tudományos folyóirat létrehozásának és kiadásának elősegítésére 1 500 000 forint értékben.

A Felczak Alapítány alapvető célkitűzéseivel összhangban a pályázatok között ismét hangsúlyos szerep jut a fiataloknak: a SZÁRNYAS HUSZÁROK olyan fiatal művészek és alkotók ösztöndíjtámogatását célozza, akik munkásságában lengyel kötődés is szerepel.

A tavalyi kiírás tapasztalataival és sikerével összhangban ismét meghirdetésre került a TENGERSZEM pályázat, amely a könyvkiadás támogatásával kívánja segíteni a lengyel kultúra hazai megismertetését. A magyarországi székhelyű könyvkiadók 2 000 000 forint értékben igényelhetnek támogatást.

A MAZURKA, SZÁRNYAS HUSZÁROK és TENGERSZEM pályázat benyújtási határideje egységesen: 2020. február 14. 12:00 óra.

Ezek melett a SZIRÉN elnevezésű kiírás a lengyel nyelvoktatás beindítását kívánja elősegíteni a hazai középfokú oktatási intézményekben. A pályázók 700 000 forintos keretösszeggel pályázhatnak támogatásra a 2020. április 15. 12:00 órai határidőig.

A pályázás menetének részletes leírása, valamint a teljes pályázati dokumentáció elérhető Alapítvány honlapján: https://wfa.hu/palyazatok