A Wacław Felczak Alapítvány közleménye

Új pályázatokkal és honlappal jelentkezik a Wacław Felczak Alapítvány

Budapest, 2019. január 29., kedd (OS)

Nagy sikerű őszi pályázatait követően 2019-ben új pályázati lehetőségeket hirdet a lengyel–magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésére tavaly létrehozott magyarországi Wacław Felczak Alapítvány.

Az októberi első körhöz hasonlóan ezúttal ismét öt pályázatra várják a jelentkezéseket. A SZIRÉN pályázat a középiskolai lengyel nyelvtanítás támogatására, a MAZURKA felhívás pedig egy lengyel–magyar tudományos folyóirat létrehozására és kiadására irányul.

A Wacław Felczak Alapítány alapvető célkitűzéseivel összhangban a pályázatok között ezúttal is nagy hangsúlyt kap a fiatalok támogatása: a magyar egyetemista fiatalok lengyelországi tanulmányútjainak elősegítésére szolgál AZ ÍGÉRET FÖLDJE című pályázat, míg a SZÁRNYAS HUSZÁROK lengyel kötődésű fiatal művészek támogatását célozza.

A TENGERSZEM pályázat a könyvkiadás támogatásával kívánja tovább mélyíteni a hagyományos lengyel–magyar barátságot.
A pályázatok benyújtási határideje egységesen: 2019. február 15. 12:00 óra.

Az őszi pályázatokkal ellentétben a pályázati kiírások immár elérhetőek az Alapítvány honlapján is. A www.wfa.hu címen elérhető új portál a továbbiakban teljes körű tájékoztatást nyújt az intézmény tevékenységéről, hátteréről, személyi összetételéről, valamint a pályázatok és projektek mellett a sajtó képviselői számára is hasznos segítséggel szolgál.

Az Alapítvány honlapja: https://wfa.hu
A pályázati dokumentációk: http://www.pafi.hu/