A Wacław Felczak Alapítvány közleménye

A Wacław Felczak Alapítvány kiírta első pályázatait

Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) -

Idén kezdte meg működését a Wacław Felczak Alapítvány, amelynek célja a hagyományos magyar–lengyel barátság további elmélyítése. Az alapítvány létrejöttét Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be 2016-ban, a Wacław Felczak születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett krakkói emlékülésen.

Wacław Felczak, a magyar–lengyel kapcsolatok egykori kutatója, a második világháború idején Varsó és az emigráns lengyel kormány közötti titkos futárszolgálat budapesti szervezője volt, így joggal nevezhető a XX. századi magyar–lengyel kapcsolatok legendás
alakjának.

Az alapítvány kuratóriuma ezúttal 5, míg az év végéig közel 15 pályázatot ír ki középiskolás és egyetemista fiatalok, oktatási intézmények, önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek számára, együttesen közel 300 millió forint értékben.
A most kiírt pályázatok közül a "SASFIÓKÁK" gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar– lengyel programok szervezését, a "LENGYEL MEZŐKÖN" középiskolai vetélkedők rendezését, a "POLONICA VARIETAS" lengyelországi osztálykirándulások indítását, a "DWA BRATANKI" a testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezéseket, míg az "ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY" a tudományos kutatásokat hivatott támogatni.

A pályázatok benyújtási határideje egységesen: 2018. október 26. 18:00 óra.

A pályázati kiírások a http://www.pafi.hu/ oldalon, valamint az alapítvány Facebook-oldalán találhatóak meg: https://www.facebook.com/felczakalapitvany/