Vecsei H. Miklós lengyel könyvajánlója az Alapítvány megújult YouTube-csatornáján

Vecsei H. Miklós színész, a Poket zsebkönyvek ötletgazdája és Pálfalvi Lajos műfordító tegnap a budapesti Lengyel Intézetben mutatták be Piotr Szewc: Pusztulás című kötetét. A Junior Prima-díjas színész személyes hangvételű könyvajánlója már megtalálható a Felczak Alapítvány megújult YouTube-csatornáján, amelyre a nyár folyamán további exkluzív tartalmak, Lengyelországot és a lengyel kultúrát bemutató videók kerülnek feltöltésre.

Vecsei H. Miklós, a Poket zsebkönyvek ötletgazdája a Lengyel Intézetben rendezett jó hangulatú könyvbemutatón kiemelte, Piotr Szewc: Pusztulás című könyvének köszönhetően nem mindennapi darabbal gyarapodott a Poket-sorozat. Elmondása szerint a könyv ugyanis nemcsak az egy éve indult olvasásnépszerűsítő kezdeményezés első lengyel darabja, hanem a Poket mottójául szolgáló tudatos jelenlét nagyszerű megtestesülése is. Sőt, a mű a Sztalker Csoport által kiadott első olyan zsebkönyv, amely teljes egészében támogatásból, a Wacław Felczak Alapítvány pályázatának köszönhetően jelenhetett meg.

A formabontó olvasásnépszerűsítő kezdeményezés egyik különlegessége, hogy a zsebkönyvek kizárólag POKET-automatákból vásárolhatóak meg, kedvezményes áron. A művek nem titkoltan az okostelefonok méreteihez hasonlóak és azok helyét kívánják átvenni a mindennapokban. De hogy tartalmát tekintve miért is olyan különleges Piotr Szewc: Pusztulás című műve, arról maga Vecsei H. Miklós számolt be személyes hangvételű könyvajánlójában, amely megtalálható a Felczak Alapítvány YouTube-csatornáján.

Az Alapítvány Facebook- és Instagram-profilja mellett immár a legnépszerűbb videómegosztón is rendszeresen jelentkezik exkluzív tartalmakkal. Az Alapítvány hátterét bemutató videók mellett a csatornán médiamegjelenések és a pályázók lengyelországi kirándulásai is helyet kapnak, a nyár folyamán pedig Henry Kettner vlogger exkluzív lengyelországi tartalmai kerülnek bemutatásra. Lengyelország így karnyújtás helyett immár csak egy feliratkozásnyira van.

A borítóképért köszönet partnerünknek, a budapesti Lengyel Intézetnek.