Felczak-lemezek - Eredményhirdetés koncertekkel április 29-én

A 2018-ban a Fonó Records által elindított és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósult FELCZAK-LEMEZEK programsorozatban eddig négy kiemelkedő színvonalú, számos hazai és nemzetközi szakmai elismerést kiváltó magyar–lengyel vonatkozású lemez látott napvilágot.

A mostani kiírás keretében a Wacław Felczak Alapítvány március 31-ig várta a pályázatokat Prémium, illetve Junior kategóriában. A beküldött pályázatok közül egy négyfős szakmai zsűri segít kiválasztani a kuratóriumnak a győzteseket. Harcsa Veronika jazzénekes, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Tóth Tibor zenei menedzser és a Wacław Felczak Alapítvány egyik kurátora, Rosonczy-Kovács Mihály lengyel–olasz politikai elemző, Junior Prima díjas népzenész készíti elő a döntést, amelyet az alapítvány kuratóriuma véglegesít.

A felhívásra összesen 61 pályázó jelentkezett, közülük 24 Junior, 37 pedig Prémium kategóriában. Már most látszik, hogy nem lesz könnyű dolga a beérkezett pályaműveket elbíráló szakmai zsűrinek, hiszen a műfajukat tekintve vegyes pályázatok közt számos izgalmas és értékes zenei projekt található, a pályázók között pedig nagy számban fordulnak elő elismert és neves magyar és lengyel művészek, valamint tehetséges fiatal zenészek, előadók, zenei formációk.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 29-én kerül sor az online térben, a Wacław Felczak Alapítvány közösségi oldalán (https://www.facebook.com/felczakalapitvany). Az Alapítvány elnöke és a szakmai zsűri ezen a napon hirdeti ki a hét nyertes pályázó nevét, majd Fekete-Kovács Kornél és a Lengyelországból az eseményre hazánkba látogató Kuba Stankiewicz (kortárs/jazz) tart lemezbemutató koncertet új, Bridges című lemezének dalaiból. A műsorban felcsendül egy különleges lengyel-magyar népzenei összeállítás is Kubinyi Júlia és barátai előadásában.

Tartsanak velünk Facebook oldalunkon vagy YouTube csatornánkon április 29-én 18 órai kezdettel.

Hallgasson bele Kuba Stankiewicz és Fekete-Kovács Kornél Bridges című lemezébe ide kattintva>>

Találkozzunk az ünnepélyes eredményhirdetés és a koncert premierjén, jelezze részvételi szándékát itt>>