Újabb Felczak-lemez jelenik meg

Május 10-én kerül sor Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongorista és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester albumának bemutatójára, amelyen a a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara is közreműködik.

A 2022-es Felczak-lemezek pályázat keretében támogatott Chopin: Piano Concertos Nos. 1&2 című lemez bemuitatójára május 10-én este 19.30-tól kerül sor a MÜPA épületében. Az album kiemelt helyet foglal el a tavalyi év támogatottjai között, hiszen a közreműködők között olyan nevekkel találkozhatunk, mint a Liszt-díjas Farkas Gábor, aki generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája. A romantikus repertoár széles körben elismert interpretátorát a fennállásának 80. évét idén ünneplő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester vezényletével. A lemezen és a lemezbemutató koncerten Chopin két zongoraversenye hallgatható meg.

Fotó: Hungaroton

A lemez megjelenéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatóra május 4-én délelőtt került sor az Opera Zongorateremben. Az eseményen a Felczak-lemezek és a Felczak-koncertek pályázatok ötletadója, Rosonczy-Kovács Mihály Junior Príma díjas népzenész, az Alapítvány kruatóriumának tagja is mondott néhány szót a megjelent albumról és arról, hogy az milyen helyet foglal az el az eddig megjelent Felczak-lemezek sorában. 

Rosonczy-Kovács Mihály és Vásáry Tamás