Új pályázat a középfokú oktatási intézmények számára

Ismét meghirdetjük Szirén nevű pályázatunkat, melynek célja, hogy támogassa a középfokú oktatási intézményeket a lengyel nyelvoktatás választható tantárgyként történő elindításában, újraindításában vagy folytatásában.

A most indult és 2022. január 17-ig tartó pályázatbenyújtási időszakkal arra kívánunk lehetőséget biztosítani az intézményeknek, hogy pozitív elbírálás esetén a február végi tavaszi félévben el is indíthassák, vagy épp folytathassák a lengyel nyelv oktatását az adott intézményben. 

Minden további tudnivaló és a pályázati felhívás megtalálható a wfa.hu-n. A pályázatok benyújtása ezúttal is kényelmesen, online az Alapítvány weboldalán keresztül lehetséges, ahol egy GYIK is segít a pályázatok minél gördülékenyebb beadásában.

Jó példa - Lengyel szakkör az Egri Dobó István Gimnáziumban

Az Alapítvány legutóbbi, Szirén nevű pályázatán nyert támogatást az intézmény. Az új szakkör lehetőségét mind a tanárok mind pedig a diákok lelkesen fogadták. A nyelvtanár, Bátonyiné Muhi Borbála így számolt be az őszi félévre meghirdetett kurzusról:

“Szeptember végén meghirdettük a szakkör indulását, s október 4-én sikerült is elindítani a foglalkozásokat. Az első duplaóránk témája Lengyelország volt, miután beszélgettünk róla, Youtube-videókat néztünk a lengyel-magyar barátságról, majd Kahoot-kvízt oldottunk meg.”

Kép: Bátonyiné Muhi Borbála

Később a lengyel kiejtést gyakorolták, majd a köszönésekkel foglalkoztak, s lengyel szövegeket olvastak, hogy gyakorolják a kiejtést.

A most meghirdetett pályázat révén ilyen és ehhez hasonló élmények és ismeretek megszerzéséhez kíván az Alapítvány hozzájárulni. A pályázat benyújtásának határideje 2022. január 17. 16 óra. 

A Szirén 2021. decemberi pályázatának felhívását ide kattintva olvashatja el>>