Premier után

A minap mutatták be egyik fiatal nagykövetünk darabját. A felnőtteknek szóló bábszínházi előadás alapja Stanisław Ignacy Witkiewicz Az ősz búcsúja című regénye volt. Az előadást Virók Eszter nagykövetünk rendezte.

Mint arról már beszámoltunk, Virók Eszter május óta a WFA fiatal nagyköveteként járulhat hozzá az Alapítvány jó híréhez és a magyar-lengyel barátság eszméjének továbbörökítéséhez. A Szárnyas Huszárok pályázatában vállalt projektje a minap mérföldkőhöz érkezett. Október 22-én szombaton az általa rendezett szníházi előadás szakmai bemutatójára, majd október 25-én kedden a darab premierjére is sor került. Utóbbit teltház előtt mutatták be a Bethlen Téri Színházban.  Az ősz búcsúja című bábelőadás Stanisław Ignacy Witkiewicz azonos című regénye alapján készült a színészek mellett látványosok, zenészek és dramaturgok bevonásával.

Fotó: Virók Eszter

A közel két órás előadás középpontjában egy szerelmi szál, jobban mondva szerelmi három-, négyszög, valamint a létezés értelmének örökös kutatása és a válaszok keresése közbeni ön- és közveszélyes magatartás sokszor riasztó, de mindenképpen tanulságos módozatai állnak. A folyamatos mozgás, a kreatív színpadi megoldások, a fiatal színészek játéka, a karakteres bábok és a súlyos témák úgy vezetnek végig az élményen, hogy kétség kívül nyomon hagynak az emberben.

A bábokról készült rajzok Sorosi Eszter munkái. Kép forrása: https://www.facebook.com/metafizikaikoldokeink 

Írta: Stanisław Ignacy Witkiewicz
Fordította: Körner Gábor
Játszák: Nagy Bálint, Laczkó Tamara, Szilágyi Barnabás Antal, Emődi Réka Mária, Németh Erik, Király Cintia
Szöveg: Szigetvári Brendon, Bodor Emese, Dezső Luca
Zene: Irlanda Áron, Laczkó Tamara, Szilágyi Barnabás Antal, Lázár Dávid
Látvány kivitelezés: Sorosi Eszter, Zell Eden Hanna, Kiss Zsófia, Emődi Réka
Rendezőasszisztens: Kiss Zsófia
Rendezte: Virók Eszter Tünde

 

További érdekességek és a közelgő bemutatók időpontja is megtalálhatók fiatal nagykövetünk Facebook és Instagram oldalán. Érdemes bekövetni őt és megnézni ezt a nem midnennapi témákat boncolgató, nem mindennapi bábokkal eljátszott történetet.  

KAPCSOLÓDÓ: 

Az előadásról a Magyar Nemzet is írt egy beszámolót online felületén, mely itt olvasható>>