Nagy érdeklődés mellett került sor a 7. Felczak Műhelyre

Már visszanézhető a szeptember 13-i Felczak Műhely pódiumbeszélgetés, melyen a lengyel sci-fi író, Stanisław Lem életműve előtt tisztelgett az Alapítvány és a beszélgetés résztvevői az író születésének 100. évfordulóján.

Idén lenne 100 éves Stanisław Lem. A 2016-ban elhunyt író életműve volt a főszerepben a Felczak Műhely szeptemberi pódiumbeszélgetésén, ahol az este moderátora, Dr. Lovászy László Gábor, stratégiai elemző, jövőkutató, miniszteri biztos Jerzy Snopek lengyel nagykövettel, Nemere István író, műfordítóval és Képes Gábor költő, sci-fi íróval beszélgetett. A rendezvény egy online könyvbemutatóval kezdődött, melyen Vecsei H. Miklós színész, a POKET Zsebkönyvek alapítója beszélt, majd fel is olvasott Lem legismertebb művéből a Solarisból. A kötet Alapítványunk támogatásával jelent meg újra a POKET kínálatában az eredeti, Murányi Beatrix által készített fordításban, nagykövetének, Barabási Albert László fizikus hálózat ábráival illusztrálva. A beszélgetést az Alapítvány Facebook oldalán tekinthetik meg ide kattintva.

A beszélgetés előtt online olvasott fel a POKET kínálatában újra megjelenő Solarisból a POKET zsebkönyvek alapítója, Vecsei H. Miklós színész. 

A POKET Zsebkönyvek sorozatának 43. részeként jelent meg Stanisław Lem - Solaris című kötete, amit  minden könyvautomatában és a poketonline.hu-n meg lehet vásárolni. A kötethez az előszót írta és illusztrációt a könyv nagykövete, Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató készítette.

Az eseményről további képek képgalériánkban találhatóak. 

A rendezvényről többek között a Magyar Hírlap és az Euronews tévécsatorna is beszámolt. E híradásokat a WFA weboldalának Sajtómegjelenések menüpontjában nézheti meg.

Jerzy Snopek interjút ad az Euronews tévécsatornának

Fotó: WFA

Az eseményt ezúttal nem csak online, hanem személyesen is lehetőség volt követni. Előzetesen közel harmincan regisztráltak a rendezvényre, ők a beszélgetést követően kérdezhettek, beszélgethettek, koccinthattak a pódiumbeszélgetés résztvevőivel. A következő Felczak Műhely est témája hamarosan kiderül, tartsanak velünk továbbra is az Alapítvány Facebook, Instagram és weboldalán, valamint érdemes feliratkozni Hírlevelünkre is.