II. Felczak Gála a Hagyományok Háza épületében

November 9-én került sor az Alapítvány éves gálájára, ahol átadták a Felczak Díjat.

A közel kétszáz vendéget Biernacki Karol az Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Sebastian Kęciek a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete köszöntötte.

A gálaműsor részeként Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész előadását hallgathatták meg a vendégek és átadták a Felczak-díjat is, melyet az Alapítvány kuratóriuma azzal a céllal hozott létre, hogy ezzel is elismerje azon személyek munkáját, akik az évszázadokon átívelő magyar-lengyel barátság eszméjének továbbörökítéséhez kiemelkedő mértékben járultak hozzá. Idén a díjat Engelmayer Ákos etnográfus, polonista, újságíró, a Szolidaritás tagja, a szabad Magyarország első varsói nagykövete vehette át az Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Kép: Csáky Mátyás/WFA

A rendezvény remek találkozási lehetőséget jelentett a hazai lengyelség képviselőinek, illetve a lengyel és a magyar nemzet közötti barátság elmélyítéséért dolgozó szakemberek, polonisták és természetesen minden érdeklődő számára. 

A Wacław Felczak Alapítvány korábbi, október 18-i Emlékkonferenciája után a Gála során is kézbe vehették a résztvevők Felczak professzor Europa Centralis című tanulmánykötetét, melynek magyar nyelven történő kiadásával is tisztelegni kívánt az Alapítvány, a névadó halálának 30. évfordulója alkalmából. 

Fotók: Csáky Mátyás/WFA

Az eseményen készült képgalériát itt találja>>