Idén először megrendezésre kerül a Felczak Gála

Az Alapítvány fennállása óta először, március 23-án, a lengyel-magyar barátság napján megrendezi a Felczak Gálát.

A Gála a Magyar Tudományos Akadémia épületében kerül megrendezésre, maga az esemény látogatása meghívóval előzetes regisztrációt követően lehetséges. Köszöntőt mond Dr. Biernacki Karol az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Jerzy Snopek a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke.

A rendezvény remek találkozási lehetőséget teremt a hazai lengyelség képviselőinek, illetve a lengyel és a magyar nemzet közötti barátság elmélyítésért dolgozó szakemberek, polonisták számára. Az eseményen a Wacław Felczak-díj is átadásra kerül. A díjat az Alapítvány kuratóriuma azzal a céllal hozta létre, hogy ezzel is elismerje azon személyek munkáját, akik az évszázadokon átívelő lengyel–magyar barátság eszméjének továbbörökítéséhez kiemelkedő mértékben hozzájárultak.

A Gálán Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezetével, az évente több százezer embernek segítséget nyújtó Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve adománygyűjtést is szervezünk az Ukrajnából menekült emberek megsegítésére. A Gála helyszínén a résztvevőknek lehetőségük lesz pénzbeli adományaikat elhelyezni a szervezet gyűjtődobozába.

Az, hogy ki kapja idén a Wacław Felczak-díjat a Gálát követően olvasható lesz a wfa.hu oldalon, ahol az eseményről készült videó is megtekinthető majd.

Az alapítvány aktuális pályázatairól és a magyar-lengyel vonatkozású hírekről is mindig talál információt az alapítvány Facebook és Instagram oldalán.