Henry Kettner: „Lengyelország egészen egyedi élmény volt”

„Amikor elindultunk Lengyelországba, még nem gondoltam, mennyire megkapó ez az ország, Varsó és a Hármasváros.” – mondta Henry Kettner vlogger, háromnapos lengyelországi túráját követően, amelyet a Felczak Alapítvány támogatott.

A legfrissebb közvéleménykutatások szerint a magyar fiatalok közel negyede influencer szeretne lenni, ám nagyon kevesen kínálnak olyan színvonalas tartalmat, mint Henry Kettner. A videóvágást autodidakta módon elsajátító fiatalember sokoldalúságára jó példa, hogy a vlogolás mellett a komolyzene és a weblapkészítés területén is otthonosan mozog. Munkáját és hobbiját egyaránt kiemelkedő igényességgel és teljes erőbedobással végzi, ezért döntött úgy a Felczak Alapítvány, hogy Lengyelországot az ő szemén keresztül próbálja meg közelebb hozni a magyar fiatalokhoz.

Henry Kettner és az Instagramon szintén hatalmas követőtáborral rendelkező párja, Palkovics Zóra korábbi balerina, lifestyle blogger útja a Liszt Ferenc repülőtérről először Varsóba vezetett, ahol a felhőkarcolók árnyékában rögtön megfogta őket a lengyel főváros különleges, modern hangulata. „Amikor elindultunk Lengyelországba, nem is gondoltam, hogy ennyire megkapó lesz. Nagyon régi álmom eljutni New Yorkba, és amikor ott sétáltunk, teljesen olyan érzés fogott el, mintha ez már Varsóban teljesült volna.” – mondta nevetve Henry a hazaérkezést követően.

Nemcsak Henry-t és Zórát, de sok követőjüket is meglepte, hogy Lengyelországba már közvetlen repülőjárattal is el lehet jutni Budapestről. A legnagyobb meglepetés mégsem ez volt a népszerű YouTubernek: „Mindig nagy öröm a követőimmel megismerkedni, de az, hogy az Alapítványon keresztük találkozhattam Olgával egy régi történet beteljesedése volt. Ilyenkor érzi az ember, hogy van értelme a vlogolásnak, amikor a csatorna kapcsán nemzetközi barátságok is kialakulnak.” Egy igazi lengyel–magyar barátság, tegyük hozzá, hiszen Olgát, a magyarul vlogoló lengyel lányt már idehaza is egyre többen ismerik és csodálják.

Bár Henry-ék belföldi járattal is tovább repülhettek volna észak-lengyelországi úti céljuk felé, Varsóból autóval indultak a Balti-tengerhez: „Varsóból repülővel is el lehet jutni a Hármasvároshoz, de egy pillanatig sem bántuk meg, hogy autóval vágtunk neki, mert így megcsodálhattuk Malbork várát.” – lelkendezett Henry.  „Lélegzetelállító volt, ahogyan a Hármasváros is. Három hasonló, mégis egymástól különálló ékszerdoboz, egyedi élmény Gdańsk, Gdynia és Sopot is.

„A Hármasváros környéke annyira sokféle, hogy szinte óránként olyan érzés fogott el minket, mintha már egy másik úton, egy új országban járnánk. A Balti-tenger partján nem hagyhattuk ki a tradicionális halas ételeket sem persze, amikhez életemben először bizakodva álltam a hozzá. Ez biztos a környezet hatása, az észak-lengyelországi vidék hangulata miatt volt.” – nevetett Henry, aki hozzátette: először járt Lengyelország északi felén, de biztosan nem utoljára. „Az utazás végére nemhogy rövidebb, egyre hosszabb lett a lista, amit Lengyelországban még látnom kell.”