Beszámoló - Nagy munkában ifjú nagykövetünk

Székhelyi Dániel színész, pedagógus után most másik ifjú nagykövetünk, Borzavári Róza avat be minket a pályázat keretében végzett munkájába és élményeibe.

Az Alapítvány támogatása révén november utolsó hétvégéjén zenésztársaival részt vettek egy gurál népzenei és néptánckurzuson, mely Budapesten a Bartók Táncegyüttes szervezésében valósult meg. “Hatalmas élmény volt a kurzus, rengeteget tanulhattunk a meghívott kiváló zenészektől, és sokat muzsikáltunk együtt (magyar és gurál zenét egyaránt!) - nekem pedig a lengyel nyelv gyakorlására is kiváló alkalom volt! Külön megtiszteltetést jelentett, hogy a budapesti Polonéz Táncegyüttes jubileumi műsorában is beállhattam a zenekarba - ezúton is köszönöm a lehetőséget a zenészeknek és a táncegyüttesnek!” - fogalmaz a Szárnyas Huszárok tavaszi pályázatán nyertes ifjú művész.

“Közben zajlik a mindennapi háttérmunka is: a kurzuson tanító zenészek közül Paweł Majerczyk, kiváló fiatal zakopanei prímás egy hónapja heti rendszerességgel online órákon segít nekem elsajátítani a podhalei zene stílusjegyeit. Ő a hegedű mellett podhalei dudán is nagyon jól játszik, így a hétvégi kurzuson férjemet, Császár Dominikot is el tudta látni jó tanácsokkal a gurál dudazene tanulásával kapcsolatosan. A másik nagy háttérsegítségem pedig Ania Lewandowska, aki a lengyel és a magyar nyelv kiváló ismerőjeként tavasz óta szintén heti órákon segít nekem a podhalei zenéről szóló szakirodalmak fordításában, és a lengyel nyelv elsajátításában.”

Köszönjük az izgalmas beszámolót és kívánunk a következő időre is hasonló élményeket.

Képek forrása: Borzavári Róza