Az Ígéret Földje – felsőoktatási hallgatóknak szóló pályázat

Az Ígéret földje nevet viselő pályázat fő célja az volt, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói is lehetőséget kapjanak a lengyelországi egyetemi, tudományos életben való részvételre, tapasztalatszerzésre, kutatásra. A pályázat keretében a hallgatók csoportos lengyelországi tanulmányút finanszírozására nyerhettek támogatást.

Az Ígéret Földje című pályázat először 2018 végén került kiírásra. A pályázat elbírálását követően a programok megvalósulására 2019-ben került sor. Az Alapítvány támogatásával összesen öt csoport látogathatott el Lengyelországba. Az igényelhető támogatás maximális összege csoportonként 500 000 forint volt.

A 2019. február 15-i benyújtási határidőig beérkező hét pályázatból a Kuratórium ötöt talált támogatásra érdemesnek, és közöttük összesen 2 437 835 forintot osztott szét. A győztes pályázók a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem hallgatói voltak.

A program keretében történelem, politológia és pedagógia szakos hallgatók látogathattak el Varsóba, Krakkóba és Gdańskba.

Összességében elmondható, hogy ez a pályázat nem pusztán lehetőséget kínált arra, hogy a diákok felfedezzék a lengyelországi oktatási élet legizgalmasabb helyszíneit és leginspirálóbb tanulmányi műhelyeit, de egyúttal személyes kapcsolatépítésre, programszervezési és csapatépítési kompetenciák fejlesztésére is kiválóan alkalmasnak bizonyult, hiszen itt csoportonként egy hallgató felelt a pályázati anyag hiánytalan benyújtásáért, a pályázati tevékenység megvalósításáért, valamint a szakmai és pénzügyi beszámolási kötelezettség teljesüléséért.

Tekintsétek meg az Ígéret Földje pályázat keretében megvalósult programokról készült képgalériánkat a Médiatárban!

Letölthető dokumentumok