Április 29-én indul a Kárpáti Futárverseny

A fiatal kerékpárosok egyik legrangosabb európai versenyével a szervezők és a résztvevők a lengyel-magyar barátság és Wacław Felczak emléke előtt kívánnak tisztelegni. A versenyt a Wacław Felczak Alapítvány is támogatja.

Április 29-én pénteken indul a fiatal kerékpárosok egyik legrangosabb európai versenye, mellyel a szervezők és a résztvevők a lengyel-magyar barátság és Wacław Felczak emléke előtt kívánnak tisztelegni.

A 39. alkalommal megrendezésre kerülő Kárpáti Futárversenynek Csepel az idei kiindulópontja, mely kerület azért is fontos a lengyel-magyar kapcsolatok szempontjából, mert az ottani Weiss Manfréd gyárból szállítottak lőszert Lengyelországnak az 1920-as varsói csata előtt, ami jelentős mértékben járult hozzá a lengyel győzelemhez. A fővárosi előfutam után egy hagyományos szakasz következik Veszprémtől Pápáig, amelyet három szakasz követ a lengyel-szlovák határon. A Kárpáti Futárverseny az 1920-as évszám okán 19 óra 20 perckor indul a Csepel Művektől és a szlovákiai Tátralomnicon zárul május 3-án.

A pénteki verseny sajtótájékoztatóját április 28-án tartották a Lengyel Intézetben. A sajtótájékoztatót megnyitotta Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója, majd átadta a szót a résztvevőknek, Maciej Szymanowski-nak, a Wacław Felczak Intézet igazgatójábak, Tomasz Wójcik versenyigazgatónak, Borbély Lénárdnak, Csepel polgármesterének, Laurinyecz Imréenk a Wacław Felczak Alapítvány igazgatójának és Verebélyi Lajosnak, aki a Magyar Kerékpáros Szövetség országúti versenybírói bizottság elnöke.A sajtótájékoztatón készült további fotókat a médiatárban ide kattintva tekintheti meg>>

 

FRISSÍTÉS: 

A horvát Fran Miholjević nyerte a 39. alkalommal megrendezett Wacław Felczak Emlékverseny Kárpát Futárversenyt. További részleteket a verseny eredményéről társintézményünk, a varsói Wacław Felczak Intézet weboldalán olvashatnak>>

Fotó: kurier.plus