25 millió forintnyi támogatásról döntött a WFA Kuratóriuma

Újra személyesen ülésezett a Wacław Felczak Alapítvány Kuratóriuma. Az Alapítvány székhelyén, augusztus 17-én lezajlott ülés kiemelt témája a nyári pályázati felhívásokra beérkezett kérelmek elbírálása volt, melyek keretében közel 25 millió forint támogatást szavazott meg a WFA Kuratóriuma a lengyel-magyar kapcsolatok elmélyítését célzó tudományos, kulturális, és tanulmányi együttműködések támogatására.

Az ülésen 23 napirendi pont került megvitatásra Dr. Biernacki Karol kuratóriumi elnök, illetve Cebula Paweł, Illés Pál Attila, Mohay Gergely és Rosonczy-Kovács Mihály kuratóriumi tagok részvételével. A Felügyelőbizottságot Szesztay Ádám elnök, valamint Deák Gábor képviselték. Az ülésen részt vett továbbá az alapítványi iroda vezetősége, valamint a napi működést segítő külső szakértők is.

A döntően fiataloknak szóló felhívásokra, tanulmányi ösztöndíjakra immár kizárólag az Alapítvány új online felületén adhattak le pályázatokat a jelentkezők. Így nemcsak felgyorsult, egyszerűbbé is vált a jelentkezés folyamata. Jól mutatta mindezt, hogy összesen hatvanan nyújtották be támogatási igényüket, akik közül 35-en nyertek támogatást (jogi és természetes személyek egyaránt).

A Felczak Alapítvány Kuratóriuma az ülés keretében döntött további két egyéni kérelemről is: Grzegorz Górny „Három nemzet karácsonyi énekei” című zenei album megvalósításának, továbbá a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Polhunation című nagysikerű ismeretterjesztő projektjének folytatása tárgyában.

Az ülés alkalmával napirendre került a Wacław Felczak Alapítvány lengyelországi testvérintézetével történő együttműködés kérdése, valamint az Alapítvány Hortobágyi és a Woliński Nemzeti Parkokkal való jövőbeli együttműködése is, amikkel számos közös projekt és ifjúsági program megvalósítására nyílna lehetőség.

A nyertesek listáját az alábbi dokumentumokra kattintva tekintheti meg:

 

Letölthető dokumentumok