Új pályázati lehetőségek a lengyel–magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésére

A Wacław Felczak Alapítvány kiírta legújabb pályázatait a lengyel–magyar kulturális kapcsolatok további elmélyítésére. Az Alapítvány első számú célkitűzéseivel összhangban a pályázatok között ezúttal is nagy hangsúlyt kap a fiatalok támogatása.

A 2018 őszén első alkalommal meghirdetett, és nagy sikert aratott pályázatok közül idén tavasszal a pályázóknak ismét lehetőségük van a gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar–lengyel programok szervezését elősegítő „SASFIÓKÁK", valamint a lengyelországi osztálykirándulások indítását támogató „POLONICA VARIETAS" pályázatokon való részvételre.

Szintén második alkalommal kerül meghirdetésre a testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezéseket támogató „DWA BRATANKI" pályázat, illetve a magyar–lengyel témájú tudományos kutatásokat segítő „ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY" című felhívás. Ezek mellett idén debütál a „SZENT KINGA GYŰRŰJE” című pályázat, amely a felsőoktatási vendégoktatók mobilitását kívánja elősegíteni lengyel–magyar viszonylatban.

A pályázatok együttesen közel 80 millió forint összértékben kerülnek kiírásra.

A pályázatok benyújtási határideje egységesen: 2019. március 22. 12:00 óra.

A pályázati kiírások a PÁLYÁZATOK menüpont alatt, míg a teljes pályázati dokumentáció a Pályázatfigyelő oldalon érhető el.