Kuratóriumi ülést tartott a Felczak Alapítvány

A Wacław Felczak Alapítvány április 15-én megtartotta idei harmadik kuratóriumi ülését. A találkozón sor került többek között a februárban kiírt pályázatok elbírálására.

Az ülésen 18 napirendi pont került megvitatásra Dr. Biernacki Karol kuratóriumi elnök, Cebula Paweł és Mohay Gergely kuratóriumi tagok részvételével. A Felügyelőbizottságot Szesztay Ádám elnök és Deák Gábor bizottsági tag képviselte.

Az ülésen elfogadásra került az Alapítvány 2018. évi gazdálkodása, továbbá elbírálták a februárban kiírt pályázatokat is. A középiskolás diákok lengyelországi osztálykirándulásait támogató POLONICA VARIETAS pályázatra összesen 121 kérelem érkezett. A legnépszerűbb pályázati kiírás esetében a Kuratórium közel 28 millió forint összértékben döntött támogatásról.

Szintén nagy érdeklődés övezte a SASFIÓKÁK, valamint a DWA BRATANKI elnevezésű felhívásokat, amelyek esetében a Kuratórium 17, illetve 13 millió forint összértékben ítélt meg támogatásokat. A felsőoktatási és tudományos intézmények tevékenységét elősegítő ÖRÖKÉLETŰ TÖLGY és SZENT KINGA GYŰRŰJE pályázatokra összesen 18 támogatási kérelem érkezett, amelyek közel háromnegyedét támogatta a Kuratórium. A pályázók kiértesítése hamarosan megtörténik, a nyertesek listája megtekinthető az alábbi dokumentumban.

Az ülésen szó esett az Alapítvány saját rendezésű programjairól, mint például a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen való részvételéről, illetve a lengyel kultúrát középpontba állító városi séták elindításáról is.